Overzicht


Jij bent niet in controle. Jij bent onderdeel van een ‘spelletje’

Achtergrond in financiele markten en de ‘noodzak’ van blockchain-technologie
In 1971 besloot de Amerikaanse overheid om de Amerikaanse dollar los te koppelen van de goudprijs. Dit resulteerde in de volgende zaken:

  • De FED kreeg toestemming om ongelimiteerd geld bij te printen en daarmee was de gemiddelde burger niet meer verbonden aan de eerder vastgestelde ‘dollar voor goud prijs’.
  • Een torenhoge inflatie en recessie die ervoor zorgde dat aandelen en obligaties door het dak schoten en de valuta jarenlang nodig had om te herstellen.

Gedurende de coronacrisis heeft de FED 40% van de totale omloop van de amerikaanse dollar bijgeprint. Wat zegt dit?

  1. Ze hebben aardig wat bomen moeten kappen om al die biljetten te drukken.
  2. Dit betekent dat jou kapitaal ineens veel minder waard is geworden door de totale omloop van de amerikaanse dollar.

Oke, maar wat heeft dit te maken met crypto?
Het is belangrijk om te realiseren dat het nu meer dan ooit de tijd is om je geld voor je te laten werken. Dit kan door beleggen in aandelen of, zoals wij zelf voorstellen, geld te steken in crypto-projecten. Waarom?

Omdat de introductie van crypto te vergelijken is met de introductie van het internet in het jaar 2000. Een langzame adoptie, ontzettend veel obstakels. En laten we eerlijk zijn, als iets werkt zit niemand te wachten op verandering. Crypto vormt een groot risico, maar brengt daarnaast ook enorme mogelijkheden met zich mee. De voornaamste voordelen zijn:

  • Transparantie;
  • Veiligheid;
  • Schaalbaarheid (lees, transactiesnelheid);
  • En het beperken van menselijk handelen (lees, foutgevoeligheid).

Daarnaast zorgt het ervoor dat, met het gebruik van de juiste middelen, het eigenaarschap van het kapitaal weer terecht komt bij de eindgebruiker (lees, jij).

Dit wordt gerealiseerd door de introductie van een peer-to-peer netwerk waarin deelnemers transacties controleren en valideren en zo het netwerk beschermen tegen, gecentraliseerde, partijen.