Overzicht


Marktcyclussen: Wat heb ik daarmee te maken?

Marktcyclussen: Wat heb ik daarmee te maken?

Het is cruciaal voor jou als investeerder om te begrijpen waar de koers zich op dit moment bevindt in het complete plaatje. De markt gaat altijd door bepaalde fases heen en om die reden is het begrijpen van de cyclus een belangrijk onderdeel.
 
In het plaatje hieronder, de zogeheten Markt Cycle Cheat Sheet kan je perfect zien welke verschillende fases een markt doorloopt en welke verschillende emoties hierbij komen kijken. Is dit 100% accuraat?
 
Nee, alles behalve. Maar, wat we wél hebben geleerd is dat historische data voor Bitcoin vaak een goede indicatie is om te bepalen waar de koers momenteel nog naartoe gaat. Bestudeer deze cheat sheet goed en gebruik deze in je eigen voordeel.
 
 
Bitcoin halving ten aanzien van de marktcyclussen
Allereerst, wat is Bitcoin halving? Bitcoin halving is het proces waarbij de beloningen voor de miners worden gehalveerd nadat een specifiek hoeveelheid transactie zijn bereikt, als voorbeeld:
 
Normaal krijg jer per mining 4 BTC per opgeloste transactie, maar wanneer er 800.000 transacties worden bereikt wordt dit gehalveerd naar 2.
 
Let op! Dit is alleen van toepassing voor de Proof of Work constructies. Zelf ben ik bezig geweest met een analyse op basis van de historische data van Bitcoin en daarin is te zien dat er 300-400 dagen tussen bepaalde belangrijke momenten in de Bitcoin koers zitten. Oordeel zelf.
 
Note: Vogel zelf eens uit wat dit te maken heeft met marktcyclussen?